Why did they keep that color?

In Skärholmen, just outside Stockholm, there are those quite old houses that are getting their outer walls redone and the balconies are getting new fences. The houses are getting a much needed facelift.

Below is how they looked before the remake (very bad photo from the housing cooperative):

brannholmen

Now they will look like this (my photos):

varberg varberg_1

What I don’t understand is WHY they choose to keep that really ugly brownish-yellow color at the insides of the balconies and along the exterior corridors? It is really ugly when the houses are now getting so fresh otherwise.

Another thing this housing company is also doing is creating really nice flowerbeds outside and around the houses and in between each house. In addition to that they have also created a perennial park with the help of a famous garden designer, Piet Oudolf. Very nice place.

Skärholmen perennial park


blogg100

Leave a Comment