Ninis World Nini's World SiteNinis Swedish BlogNinis English blog

Foood & Drink Links

• Bakverk
• Efterrätter
• Fågel
• Fisk
• Godis
• Kött
• Köttfärs
• Pasta
• Vegetariskt
• Tillbehör

Äppelrecept

FOODLINKS – MATLÄNKAR

Det finns massvis med webbplatser med recept av olika slag. Både på svenska och engelska. Det här är ett urval av de jag personligen tycker är bra och regelbundet använder. En del av dem måste man bli medlem på (kostnadsfritt), en del av dem kan också skicka ut recept via epost (prenumeration) med vissa intervall och en del har egna appar for din smartphone.

På den svenska mattidningen Allt om Mats webbplats med samma namn: www.alltommat.se kan du söka bland över 1500 recept, få dagliga vintips, köpa populära kokböcker, besöka avdelningen Fest & Test med kompletta menyer för olika fester. I deras Festlexikon finns allt du behöver veta om vett och etikett och under samma avdelning återfinns även Allt om Mats olika tester av sånt du kan hitta i affärerna. Om du blir medlem i alltommat.se – vilket är gratis – kan du gå in på "Min sida" för att ta del av veckomatsedel, skapa egen matsedel, göra inköpslistor, ställa frågor och mycket mer.

Arlaköket – Arlas alla fina recept som man annars hämtar i broschyr i matvarubutikerna.

Recept från Bon Appetit och Gourmet Magazine hos Epicurious (på engelska).

Coop.se – är också en mycket bra recept- & matsite. Man kan prenumerera på en veckomatsedel per mail.

ICA har en omfattande receptavdelning där även kan söka på recept med utgångspunkt från antingen ingredienser eller receptnamn.

Kokaihop.se – Många jättebra recept.

Letarecept.se – Detta är receptsamlingen för dig som letar godaoch enkla recept med tydliga beskrivningar och bilder. Ger dig recept som är lättasnabba och samtidigt värda att komma ihåg. Välkommen!

Lyckas med mat – Lyckas med mat är en sida gjord av kockar. Deras idé är att inspirera till matlagning genom att dela med sig av sina matrecept. Här finns även drinkrecept samt tips på olika köksredskap. Riktigt trevligt site.

Matklubben.se – Sveriges största recept community säger de att de är. Många recept och bra recpt. Du måste registrera dig som medlem för att få ta del av recepten. Du kommer då också att få ett mail lite då och då med tips och receptlänkar.

Recept.com – recepten hämtas från de bästa receptsajterna. Redaktionen väljer ut de godaste recepten på nätet som kategorieras och görs sökbara. Recept.com är alltså en kvalitetssäkrad receptsökmotor. 

Sajten är uppbyggd kring olika temasidor där du hittar ett stort antal olika recept knutna till varje temasida, förhoppningsvis får du inspiration att våga prova laga vanliga rätter på ett annat sätt via temasidorna. 

Tasteline.com – trots namnet på sajten en svensk sajt med massvis med bra recept, klubbar och annat som har med mat att göra. Rekommenderas varmt.

Recept.nu – Den webbplats för mat som oftast är länkad till från diverse svenska TV-program.

Vardagsmaten.se – Många fina recept, veckomatsedlar, inköpslistor… Rekommenderas.

Och så:
vadfanskajaglagatillmiddag.nu – Ett litet annorlunda sätt att leda dig till recept på den rätt som föreslås när då går till siten. Ladda om sidan och du får ett nytt förslag eller klicka på "Kom med något nytt för fan!". Klicka på förslaget och du kommer till recept för det föreslagna.

MATBLOGGAR– FOODBLOGS

Det finns gott om matbloggar att botanisera i. Här är några. Fler kommer att läggas till vartefter.

Mamalenas egenmixade röra – Här finns massor av goda recept från bland anant Mellanöstern, men inte bara därifrån.

Matgeek.se – en salig blandning av recept, tankar kring mat och länkar till de som förser sidans författare med inspiration. Hna har även en Facebook-sida. Blogg elelr websida? En blandning av både skulle jag säga. Mycket information att hämta finns det här.

http://www.recept.nu/matbloggar-du-inte-far-missa – Recept.nu har här en sida där de listar ett antal matbloggar.

Yasemins Kök – en blogg mest om mat. Mycket mellan-östern mat och turkiska recept. Uppdateras inte så ofta, men det som finns sparat där är bra recept.

MATAPPAR

Det finns många appar idag för smartphones där du kan både få recept, matlagningsinstruktioner, göra inköpslistor med mera. Det här är en listning mina favoriter. Nedan hittar du på AppleStore. Sök på namnet på appen. Det finns många, många fler…

ICA Grilla
ICA Grilla.

Spisa.nu
Spisa.nu

Vardagsmaten
Vardagsmaten

Coop
Coop

Epicurious
Epicurious

Kelda 15-min
Kelda 15-min recept

Kokaihop.se
Kokaihop.se


ICA Handla


Tasteline.se


Arlaköket


Milda bakning


Look'n Cook


Coffee


Mersmak


Cookbook

DRINKLINKS – DRINKLÄNKAR

iDRINK, the drinkmixing website En databas med 5211 alkoholhaltiga recept (engelska)

Mixed drinks.comEn stor databas med drinkrecept (engelska)

The Webtender En databas med alkoholhaltiga recept (engelska)

Bar None Drinkrecept (engelska)

Last changed:
2014-01-03

Mail me your own favourite recipies and food & drinklinks

Är det någon länk som inte fungerar? Maila mig så rättar jag till det så snart jag hinner.